The Passion (meerdere jaren)
Tekst: Sinds 2011 hebben we met het team van Mediawater
mogen zien hoe de live show The Passion is uitgegroeid tot 
een landelijk fenomeen. Een muzikale vertelling met Nederlandse popmuziek,
bekende artiesten, een grote processie van een neon verlicht kruis. Vanaf het eerste ontwerp
in Gouda hebben we een duidelijk Passion signatuur ontwikkeld. Witte vlakken, witte banen en catwalks,
afgezet met een subtiele verlichting, optimaal verwerkt in een lokatie van een stad. 
 
Regelmatig hebben we hemel en aarde moeten bewegen om een lokatie mogelijk te maken.
Trams werden omgeleid om op de kopse kant van de Hofvijver te kunnen staan met het podium
in Den Haag. Pantons vulden het water van de Dordrechtse haven om het publiek zicht te geven
op de meest visuele hoek bij de grote kerktoren. Een puzzel waarin onze technische producers
elk jaar laten zien hoe belangrijk samenwerking is. 
Een eer om deze productie met elkaar te mogen doen voor EO, IKON en KRO-NCRV!
Dancing with The Stars
Terug naar old school ballroom dancing! Voor Blue Circle en RTL mocht ik een heerlijke reeks liveshows regisseren

vanuit Aalsmeer met de creme de la creme van de ballroom danswereld en een aantal gedreven Bn’ers. Een strak format met genoeg ruimte om onze eigen set te mogen ontwerpen. We hebben gekozen voor een art-deco look met moderne elementen.  

Radar / Opsporing Verzocht
Vanuit de wens voor meer duurzaamheid vroeg de AVROTROS  mij om een combinatiedecor in één studio te maken voor twee belangrijke programma’s: 
Radar en Opsporing Verzocht. Maandagavond zendt Radar live het programma uit
en op dinsdagavond Opsporing Verzocht, live. Als basis heb ik vooral gekeken naar
de elementen die het meest kostenbesparend werken, ledschermen, techniek, lichtplan. Een multifunctionele achterwand zorgt ervoor dat ledschermen in verschillende configuraties een heel nieuw beeld kunnen maken. Met enkele verrijdbare decorstukken kon zodoende een compleet nieuw decor worden neergezet binnen enkele uren
Gouden Televizierring Gala
Voor het belangrijkste televisieprijs van Nederland mocht ik voor de AVROTROS
in 2019 een heel nieuw podiumbeeld ontwikkelen. We hebben hierin 
gekeken naar multifunctionaliteit en het gala-gevoel, waarbij steadicam voldoende
ruimte zou hebben voor originele cameravoering. Daarnaast was Augmented Reality
een belangrijke factor in de opening.  In 2020 was de uitdaging minimaal zo groot. De stap naar Carré plus de beperkingen rondom corona zorgden voor veel verschillende scenarios, waarbij uiteindelijk alleen de genomineerden in de zaal zaten. Daarom hebben we voor een intieme setting gekozen waarbij tafellampjes de 1,5m konden waarborgen en er met weinig mensen toch een sfeervol beeld ontstond. Waanzinnig om dit NPO1 event te mogen regisseren en het decor te mogen ontwerpen.
Wie van de Drie
Blue Circle mocht deze klassieker terug brengen voor SBS6 en hoé! Een enorme hit!
We vonden het belangrijk om vooral een warm, gezellig beeld neer te zetten. Daarin
hebben we naar kleuren gekeken die onderscheidend zouden zijn; een combinatie van
okergeel, oranjetinten en hout, met een vleugje shiny floor hoogglans. 
Idols / Holland’s Got Talent Combi
Wat een eer om deze twee gigantische titels te mogen voorzien van een combinatiedecor voor RTL. Beiden vanuit de MediArena in Amsterdam, maar door elkaar heen opgenomen. Daarom was het essentieel om de positionering van ledschermen, publiek, cameraplan en lichtplan vooraf te integreren. Hierdoor ontstonden meerdere versies die steeds iets concreterer werden, immers heeft elk format z’n eigen eisen en wensen. 
De SpelShow
Deze spelshow door en met Astrid Joosten was een gave klus voor BNNVARA. Een grote tribune met 26 spelers, 3 kandidaten en een presentator. Een mooie uitdaging om camera-assen, aanschiet-hoeken, hoogtes en licht vooraf te testen.
Inmiddels gaat het programma al een aantal seizoenen mee en hebben we het zelfs corona-proof gemaakt door het aantal spelers te halveren naar 13 om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. 
Scrooge Live
Met het team van The Passion mochten we voor Omroep Max en NPO1 een spannend nieuw avontuur in. De Charles Dickens Klassieker “Scrooge, a Christmas Carol” live op tv brengen. Een fantastisch idee van Mediawater waarin het script van Veldhuis en Kemper een reeks Bn’ers het verhaal van de oude Scrooge laat vertellen. De set moest uiteraard volledig corona-proof zijn en dus creeërden we een dickens-dorpje zonder publiek, maar mét figuranten. En een hemelbed op een dak. Alles geweldig gestyled door onze setdresser Joost.
Kerst met De Zandtovenaar (meerdere jaren)
Sinds 2018 mag ik voor The Media Brothers en KRO-NCRV “De Zandtovenaar” regisseren. Net als bij The Passion is een strakke integratie in de lokatie heel belangrijk. Je wil elk steegje, elk doorkijkje, de mooie elementen in de stad optimaal in beeld en het podium moet hier perfect op aan sluiten. Hierin is 3D essentieel voor een goed cameraplan. Een lange catwalk rondomde kerk in Meppel, de centrale setting in 
Harderwijk en een intieme setting bij kasteel de Haar geven dit programma een hele filmischelook met veel dieptewerking. Een feest voor goeie cameramensen!
De Boterhamshow
De NTR wilde graag een nieuwe poppenshow voor Zapp. Na een aantal brainstorms en een bezoek bij Sesamstraat werd ik geinspireerd om een set te ontwerpen die op 1 meter hoogte werd gebouwd, waarbij alles daaronder volledig zwart is. Dit geeft poppenspelers de mogelijkheid om door een set heen te rennen, zonder dat de camera ziet dat de set hoogteverschil heeft; immers valt zwart weg tegen zwart. Hierdoor konden poppenspelers een natuurlijker houding aannemen en gaf het ons de ruimte om heel veel verhaaltjes te bouwen met veel karakters en snelheid. Een te gekke samenwerking met Ajé Boschhuizen, 
de bedenker van veel NTR programma’s en zijn team.